joi, 17 mai 2012

Friggione – reteta racorosa si delicioasa

“Friggione” este un fel de salsa care este foarte buna intinsa pe o felie de paine proaspata, dar poate avea si rol de garnitura. Se potriveste foarte bine si cu piadina, reteta urmeaza in curand. Ingredientele sunt putine si simple:

4kg ceapa alba
300g rosii proaspete decojite
1 lingurita zahar
1 lingurita sare grunjoasa
2 linguri ulei de masline (cine doreste poate folosi untura, reteta originala asa este)

Se curata ceapa, se lasa la macerat 2 ore impreuna cu sarea si zaharul. Intr-o tigaie se varsa ceapa impreuna cu apa pe care a lasat-o, uleiul (sau untura daca asta ati ales) si se lasa la foc mic pana cand devine maronie. Atentie, este nevoie sa fie mereu amestecata cu o lingura de lemn ca sa nu se lipeasca. Se vor adauga rosiile taiate cubulete foarte mici, dupa care se lasa din nou la fiert pana cand ceapa si rosiile devin ca o crema.

Cantitatea este destul de mare, se poate pastra la frigider mai multe zile, sau se pot injumatati ingredientele.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu